Afzuigsystemen

Afzuigsystemen

Na een intensieve inwerkfase zijn we nu een sterke partner van ABSAUGWERK op het gebied van verkoop, montage, reparatie en onderhoud. ABSAUGWERK staat voor hoogwaardige afzuigoplossingen voor de maakindustrie ter bescherming van mens, machine en milieu. Met de systemen van ABSAUGWERK zijn werkplekken veiliger en schoner. Op deze manier dragen ze niet alleen actief bij aan de bescherming van werknemers, maar verlengen ze ook de levensduur van machines en verminderen ze de milieuvervuiling aanzienlijk.

Het productportfolio varieert van industriële stofzuigers, rookfilters, olienevelafscheiders en natafscheiders tot complete halventilatiesystemen. De flexibele componenten van de systemen zijn speciaal op de wensen van onze klanten afgestemd en leveren zo voor vrijwel elk proces en elk materiaal optimale oplossingen. De jarenlange ervaring van ABSAUGWERK in extractietechnologie vormt de basis van de knowhow en de proces- en toepassingskennis.

Machine overzicht

Natafscheider Serie W

Gebruikt voor: Brandbare en explosieve stoffen en spanen

Natafscheiders van de W-serie zijn speciaal ontworpen om materialen die tijdens verwerking vliegende vonken veroorzaken, brandbaar of zelfs explosief zijn (ATEX) te scheiden.

De stoffen zijn gebonden in een waterwerveling en kunnen over een container, kogelkraan of automatische afvoer leeggemaakt worden. Eventuele resterende kleine deeltjes worden volledig opgevangen door verdere filterstappen en de gereinigde lucht kan terug de hal in of naar buiten worden afgevoerd.

Natafscheiders van de W-serie zijn te wijten aan hun verschillende afmetingen en verschillende ontwerpen individueel configureerbaar en kunnen zo optimaal op het betreffende proces worden afgestemd.

Vermogen

1,1-22 kW  |  2.400-16.000 m³ / uur

Opties

Onderhoud op afstand, ATEX uitvoering, Roestvrijstalen uitvoering, Uitgebreide geluidsisolatie, H14 en actief koolfilter, Talrijke mogelijkheden voor inzameling en afvoer, Individuele systeembranding en kleur

Stofzuigers uit de P- en S-serie

Gebruikt voor: Stof en spaan

Bij metaalbewerking door zagen, slijpen, snijden en bij het polijsten komen stof of spanen vrij, die ter bescherming van Mens en machine moeten efficiënt worden afgevoerd.

De resulterende media zijn meestal via een capture-element betrouwbaar afgezogen en in hoogwaardige patroon- of zakfilters gebonden. Voor kankerverwekkende stoffen zoals roestvrij staal, werd er extra een speciaal H-14-filter gebruikt. Dit is hoe de gezuiverde lucht kan worden teruggeleid naar de hal (recirculatiestand) of naar buiten.

Stofzuigers uit de P- en S-serie verschillen door hun verschillende afmetingen en verschillende ontwerpen, ze zijn individueel configureerbaar en kunnen optimaal afgestemd op het betreffende proces.

Vermogen

1,1-45 kW | 2.400-40.000 m³ / uur

Opties

onderhoud op afstand, ATEX / brandbeveiligingsontwerp, W3-versie, Voorafscheider, Precoat-eenheid, Dwarswarmtewisselaar, Automatische filterreiniging, H14 en actief koolfilter, Talrijke mogelijkheden voor inzameling en afvoer, Individuele systeembranding en kleur

Rookfilter Serie R

Gebruikt voor: Rook

Bij metaalverwerking door lassen, solderen, snijden en Lasers komt rook af, welke ter bescherming van Mens en machine moeten efficiënt worden afgevoerd.

De resulterende rook wordt opgevangen via een opvangelement betrouwbaar geëxtraheerd en gebonden in hoogwaardige patroonfilters. Voor kankerverwekkende stoffen zoals roestvrij staal, wordt een speciaal H-14 filter gebruikt. Zodat de gezuiverde lucht weer naar binnen de hal (luchtcirculatie) of buiten kan.

Rookfilters van de R-serie zijn te wijten aan hun verschillende maten en verschillende ontwerpen individueel configureerbaar en kunnen worden optimaal afgestemd op het betreffende proces.

Vermogen

1,1-45 kW | 2.100-40.000 m³ / h

Opties

Onderhoud op afstand, ATEX / brandbeveiligingsontwerp, W3-versie, Voorafscheider, Precoat-eenheid, Dwarswarmtewisselaar, Automatische filterreiniging, H14 en actief koolfilter, Talrijke mogelijkheden voor inzameling en afvoer, Individuele systeembranding en kleur 

Olienevelafscheiders Serie O en E

Gebruikt voor: Olienevel en Emulsienevel

Bij het gebruik van koel- en smeermiddelen in bepaalde processen komen fijne olie- en emulsienevel vrij, evenals aërosolen en rook. Deze liggen op de machines, vloeren en wanden en verhogen daarmee de kans op brand en ongevallen.

Olienevelafscheiders van ABSAUGWERK extraheren deze media betrouwbaar en zijn speciaal vervaardigd voor het betreffende proces en het gebruikte materiaal. Afhankelijk van de aard en samenstelling van het afgezogen medium worden verschillende filtereenheden van roestvrijstalen metaalgaas en extra HEPA-filters van categorie H13 / H14 voor schadelijke stoffen gebruikt.

De systemen zijn meestal rechtstreeks op de betreffende machine aangesloten, zuigen de media aan en filteren ze door verschillende filtereenheden. De gereinigde lucht kan vervolgens weer in de kamer of naar buiten worden teruggevoerd in recirculatiemodus. De gefilterde emulsie druipt van de gebreide filters en wordt via een sifonslang direct teruggevoerd naar het bewerkingscentrum.

Dankzij het regelbare vermogen en de geïntegreerde energiebesparende motor zijn de onderhoudskosten laag en kan de zuigkracht individueel worden aangepast aan het betreffende proces. De roestvrijstalen gebreide metalen weefsels zijn ook gemakkelijk schoon te maken met een conventionele hogedrukreiniger en kunnen gemakkelijk worden vastgeklemd in het Cleanbox-reinigingsstation. Het vervuilde water verzamelt zich in een kuip en kan worden afgevoerd via een afvoermondstuk.

Vermogen

0,55-22 kW | 1.800-21.500 m³ / uur

Opties

Afzuigarm, Afzuigkap, Roestvrijstalen uitvoering, Roestvrijstalen gaasfilter, H14 en actief koolfilter

Halventilatie

Halventilatiesystemen worden gebruikt wanneer selectieve afzuiging onvoldoende, onpraktisch of oneconomisch is. De efficiënte filtering van rook en stof beschermt machines en gereedschappen, verkleint de kans op ongevallen voor medewerkers en verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk. Om het optimale systeem voor uw applicatie aan te bieden, hebben we verschillende versies in ons programma.

Voordelen
 • Flexibele positie van de werkplek
 • Diverse vangelementen
 • Individueel op maat gemaakt
 • Toepassingsspecifieke leidingsystemen
 • Talrijke variaties in geluidsisolatie
 • Integratie in bestaande systemen is ook mogelijk
 • Te combineren met alle afzuigsystemen van ABSAUGWERK

Cabineafzuiging

Cabine-afzuigsystemen worden gebruikt wanneer selectieve afzuiging onvoldoende, onpraktisch of oneconomisch is. Bovendien kunnen vuilintensieve processen en productiehandelingen op deze manier van andere gebieden worden gescheiden, als dit om ruimtelijke of economische redenen niet anders kan. Om het optimale systeem voor uw toepassing te kunnen bieden, hebben wij verschillende basisversies ontworpen die individueel kunnen worden uitgebreid.

Opties

Afzuigarm, Afzuigkap, Afzuigtafel, Individuele afmetingen en cabine-ontwerp, Toepassingsspecifieke leidingsystemen, Talrijke variaties in geluidsisolatie, Integratie in bestaande cabines is ook mogelijk, Louvre gordijn of deur, Verlichting, Kraan slot

Afzuigtafel serie WT

Gebruikt voor: Het bewerken van onderdelen in kleine series of speciale afmetingen

Afzuigtafels worden gebruikt als werkbank voor werkzaamheden als slijpen, zagen of lassen en vangen media zoals stof, rook of spanen veilig en efficiënt op. Grof materiaal zoals spanen valt recht naar beneden in een afvoercontainer, terwijl fijne deeltjes zoals stof en rook via de zuigwanden worden opgevangen en in een afzuigsysteem worden gefilterd. Het stromingsgeoptimaliseerde ontwerp voorkomt afzettingen in de kegel en verlaagt de energiekosten tot een minimum.

De tafels zijn ergonomisch vormgegeven en verkrijgbaar in verschillende maten met tal van opties zoals verlichting, wielen, steunen en nog veel meer. beschikbaar. De grote beenruimte en hydraulische hoogteverstelling maken de afzuigtafels van de WT-serie tot uw comfortabele werkbank voor een schone bewerking van uw werkstuk.

Opties

Mobiel met wielen, LED verlichting (ook in ATEX uitvoering), Bankschroefhouder, Hydraulische hoogteverstelling, Afzuiging via de achterwand of zijwand, Gereedschapshouder, Voorwaarden: rooster, kunststof, hout, plasma

Cleanbox

Reinigingsstation voor metalen gaasfilters

Gebreid metaal van roestvrij staal zijn filters die worden gebruikt in natafscheiders om de opgewervelde waterdruppels en nevel te scheiden. Hierdoor blijven het waterverbruik en de luchtvochtigheid in de productiefaciliteit zo laag mogelijk.

Regelmatig reinigen met een conventionele hogedrukreiniger kan de levensduur van onze metalen gaasfilters aanzienlijk verlengen en de bedrijfskosten verlagen. Om het stof en de spanen die in het filter zijn gebonden veilig en schoon te wassen, hebben we een handige oplossing ontworpen, de Cleanbox.

De filters worden met vergrendelbare grendels vastgeklemd, gereinigd en kunnen gemakkelijk op het rooster worden gedroogd. De verwijderbare achter- en zijwanden voorkomen opspattend water tijdens het schoonmaken en houden medewerkers en productiefaciliteiten schoon en droog.

Voordelen
 • Spatbescherming voor medewerkers en productie
 • Veilige afvoer van gebonden stoffen
 • Geschikt voor metalen gaasfilters van alle fabrikanten
 • Vergrendelbare spansluitingen voor optimale grip
 • Afneembare achter- en zijpanelen
 • Compact ontwerp
 • Kan volledig worden gedemonteerd
 • Mobiel
Technische specificaties
 • 1.420 x 800 x 450 mm (BxHxD)
 • Geschikt voor alle metalen gaasfilters tot 1.200 x 500 mm
 • 25 liter watercapaciteit
 • Alle onderdelen die in contact komen met water zijn gemaakt van roestvrij staal
 • Waterafvoeraansluiting DN20
 • Volledig demontabel tot 1.500 x 300 x 500 mm (BxHxD)