Slijp- en of Ontbraam

Timesavers

Timesavers International levert de beste ontbraammachines en breedbandslijpmachines in de markt. Vind de juiste tijdbesparende oplossing voor het ontbramen, precisieslijpen en afronden van randen met de hoogste kwaliteit en de mooiste afwerking. Onze metaalbewerkingsoplossingen zijn gebouwd naar uw wens, de mogelijkheden zijn onbegrensd.

Machine overzicht

10 Series

Gebruikt voor: Ontbramen / Kanten breken / Kantafronding / Finishing / Verwijdering van laseroxide / Verwijdering van zware slakken.

Een veelzijdig instapmodel en het kostenbesparend alternatief voor handmatig ontbramen, kant-afronden en/of finishen van metaal.

Werkbreedte: 1300 mm

Maximale productdikte: 100 mm

Roterende kop: 180°

12 Series

Gebruikt voor: Ontbramen / Kanten breken / Finishing.

Al meer dan veertig jaar de standaard in de metaalindustrie. Duizenden van deze economisch aantrekkelijke ontbraammachines worden wereldwijd gebruikt voor het ontbramen en finishen van kleine onderdelen.

Tafelopening: 1 – 125 mm

Transportsnelheid: 1.5 – 9 m/min

Werkbreedte: 225 en 600 mm

22 Series

Gebruikt voor: Ontbramen / Kanten breken / Finishing / Verwijdering van zware slakken.

Deze veelzijdige machine is verkrijgbaar in drie werkbreedtes: 900 mm, 1050 mm en 1280 mm en kan uitgerust worden met maximaal 3 aggregaten van verschillende types; met contact wals, borstel, Hammerhead of roterende disks heeft de machine diverse mogelijkheden.

Tafelopening: 1 – 125 mm

Transportsnelheid: 0,7 – 14 m/min

Werkbreedte: 900 en 1280 mm

22 RB-Series

Gebruikt voor: Ontbramen / Kanten breken / Kantafronding / Finishing / Verwijdering van laseroxide.

De meest compacte droog werkende Roterende Borstel machine voor het ontbramen, kant afronden, finishen en/of laseroxide verwijderen van platte metalen producten.

Tafelopening: 0 – 100 mm

Transportsnelheid: 0,5 – 8 m/min

Werkbreedte: 600 mm

32 RB Series

Gebruikt voor: Ontbramen / Kanten breken / Kantafronding / Finishing / Verwijdering van laseroxide.

Er is veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak en het gebruikerscomfort van deze stijlvolle en efficiënte ontbraam- en finishmachine. Het resultaat is een machine die intuïtief en eenvoudig te bedienen is. Bovendien is het verbruik laag, is de machine energiezuinig en is de prijs-kwaliteitverhouding optimaal. Het bewerkingsproces kan gemakkelijk worden geobserveerd door het schuine bedieningspaneel en de grote ramen.

Tafelopening: 0 – 100 mm

Transportsnelheid: 0,2 – 8 m/min

Werkbreedte: 1100 mm

42 RB Series

Gebruikt voor: Ontbramen / Kanten breken / Kantafronding / Kantafronding tot een radius van 2 mm / Finishing / Verwijdering van laseroxide / Verwijdering van zware slakken.

De 42 RB series biedt de oplossing voor fabrikanten die producten van topkwaliteit leveren. Deze topkwaliteit wordt bereikt door een multi-roterend borstelaggregaat met acht borstels die gelijkmatig en perfect rond de randen van het metaal ontbramen. Dit maakt het mogelijk om een radius van 2 mm te bereiken op zacht staal en nog meer op zachter materiaal zoals aluminium.

De machine is standaard uitgerust met een goed plakkende mat met vacuüm, en kan worden uitgerust met een additioneel aantal van maximaal 3 breedband of borstelaggregaten. Dit is de ultieme veelvraat met het beste schuurresultaat.

Tafelopening: 0 – 100 mm

Transportsnelheid: 0,2 – 8 m/min

Werkbreedte: 1350 en 1600 mm

62 Series

Gebruikt voor: Finishing.

De 62 series is de solide oplossing voor het finishen van roestvrijstalen platen. Beschikbaar in twee verschillende werkbreedtes: 1350 mm en 1600 mm. Volledig instelbaar en door PLC technologie goed in te passen in bestaande en nieuwe productielijnen.

Tafelopening: 0 – 50 mm

Transportsnelheid: 4 – 20 m/min

Werkbreedte: 1350 en 1600 mm

71 Series

Gebruikt voor: Finishing.

Finishen van koud- & warmgewalste platen is mogelijk met deze machine. Dit type kent naast de bovenslijp-variant ook een onderslijp-variant. Verschillende types finish worden bereikt door toepassen van verschillende contactwalsen en aandrijvingen. De machines hebben een hoge mate van gebruiksgemak en precisie en worden zowel stand-alone als in coil-to-coil lijnen toegepast.

Tafelopening: 0 – 50 mm

Transportsnelheid: 4 – 30 m/min

Werkbreedte: 1350 en 2100 mm

72 Series

Gebruikt voor: Finishing.

Finishen van koud- & warmgewalste platen is mogelijk met deze machine. Naast de bovenslijpers kunnen ook onderslijpers in de productielijn worden geïntegreerd.

Tafelopening: 0 – 50 mm

Transportsnelheid: 4 – 30 m/min

Werkbreedte: 1350 en 2100 mm

81 Series

Gebruikt voor: Finishing / Precisie slijpen.

De in Nederland gebouwde 81 series machine is de innovatieve oplossing van Timesavers voor het precisieslijpen van metaal en levert een volledige procesoplossing.

Tafelopening: 0 – 100 mm

Transportsnelheid: 1 – 10 m/min

Werkbreedte: 600 en 2600 mm

Applicatie video

Het verwijderen van laser oxide huid met een ontbraammachine van Timesavers

Het verwijderen van laser oxide huid met een ontbraammachine van Timesavers

Richtingloze finish met een Cross flex roterendeborstel van Timesavers

Zware slak verwijderen van van metalen delen met een Timesavers ontbraammachine

Ontbramen van diepe delen met Korfil-borstels

Ontbramen en afronden van folieproducten